Wandeltocht

13 april 2019

Bericht

Deelnemersinformatie 2018

Deelnemersinformatie Klein Vaarwater Wandeltocht 14 april 2018

Beste Wandelaar,

Aanstaande zaterdag is de 6e Klein Vaarwater Wandeltocht. Fijn dat u er bij bent! Hierbij ontvangt u informatie over enkele praktische zaken.

Veerboot en bus
Komt u op zaterdag van het vaste land voor onze wandeltocht naar Ameland? De boot vetrekt om 9.30 uur uit Holwerd. Voor meer informatie over de overtocht, vertrektijden van de veerboot en het kopen van E-tickets, kunt u kijken op de website van Wagenborg Passagiersdiensten: www.wpd.nl.

Vanaf de veerdam in Nes vertrekt er een lijnbus naar Buren. Deze bus stopt bij Vakantiepark Klein Vaarwater (start). De kosten van deze bus zijn € 2,- voor een enkele reis. Wilt u vanaf de finish ook met de bus naar de boot? Dan kunt u voor € 3,- een dagretour kopen. U kunt ook met uw OV-chipkaart reizen.

Aanmelden en start
De start en de finish zijn dit jaar bij het vernieuwde centrumgebouw van Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren. U kunt zich tussen 10.00 en 10.45 uur aanmelden in het restaurant. Bij het aanmelden krijgt u een routeboekje en een presentje van ons: een keycord! Er is een warming-up en gezamelijke start om 10.30 uur. Na de warming up mag u starten. Starten kan tot 11.00 uur. De kosten van de wandeltocht zijn € 17,50 voor de 25 km en 20 km en € 15,- voor de 15 km en 10 km. Bij de start hoeft u niet te betalen. Dit heeft u reeds via IDEAL gedaan.

Route en verzorging
De wandelroute leidt u door de prachtige natuur van Ameland. De route is aangegeven door middel van blauwe pijlen met het logo van Klein Vaarwater. Let op: U bent gewoon deelnemer aan het verkeer, dus we vragen u rekening te houden met het overige verkeer. Er zijn geen verkeersregelaars.

Onderweg zijn er verzorgingsposten met toiletten. Deze staan aangegeven in het routeboekje. Bij deze verzorgingsposten kunt u koffie, thee, soep, broodje, water, pakjes drinken, fruit en chocolademini’s nuttigen. De parkeerplaats bij de strandopgang van paal 17 bij Buren is voor alle routes de 1e verzorgingspost. Hier kunt u koffie, thee, cake, fruit en chocolademini’s krijgen. De 2e verzorgingpost is op strandpaviljoen ’t Strandhuys. Hier kunt een kopje soep en een broodje ham of kaas, water en vruchtensap krijgen. Dit is de laatste verzorginspost voor alle afstanden. Bij deze post kunt u tot 15.00 uur terecht. Voor de 20 km en 25 km is er een extra verzorgingspost met een broodje worst, water en vruchtensap.

EHBO
Wij hebben een mobiele EHBO-post en er zijn bij de verzorgingsposten en de finish EHBO’ers aanwezig. Voor eerste hulp bij ongevallen onderweg kunt u bellen naar het volgende telefoonnummer: 06-86853337 Wij komen u dan zo spoedig mogelijk ter plaatse helpen. Wij raden u aan om dit nummer in uw telefoon op te slaan. Bij spoedgevallen moet u 112 bellen.

Finish en vertrek
De finish is op dezelfde plaats als de start. U dient zich af te melden bij de finish (voor 16.00 uur), zodat wij weten dat u gearriveerd bent. Diegenen die naar de veerboot willen, kunnen op eigen gelegenheid gebruik maken van het openbaar vervoer (bushalte op Strandweg in Buren, nabij Klein vaarwater/Kiekduun). De veerboot vertrekt om 15.00, 17.00 en 19.00 uur vanaf de veerdam in Nes naar Holwerd.

Wij hebben er zin in en zien uit naar een fantastische wandeltocht! Graag tot ziens op Ameland!

Organisatie Klein Vaarwater Wandeltocht
www.kleinvaarwaterwandeltocht.nl